Pro Tools forum for topics specifically related to Pro Tools 12 software, including tips, tricks, troubleshooting, and general discussions.

Moderators: pettje, PTUG FaceBot, RA Rayne

 #1737  by Powerpop451
 Fri Feb 03, 2017 7:48 pm
Hey Pro Tools/tech savvy friends, could someone please explain to me why, when I have a blank PT session with one virtual instrument plug-in and nothing else open, I keep getting audio glitches and dropouts and why the CPU usage is maxing out? It's all fine until I hit a 3 or more note chord on the keyboard passing through the VI and the CPU goes off the charts. More importantly, can someone point me to a solution to this issue?

Thanks in advance for any help resolving this issue.
Mark

Image

Recent Topics

User avatar Cannot open any projects with 12.07.0

by PTUG FaceBot

Tue Apr 18, 2017 1:10 pm

User avatar Session Templates? PT 12

by vince3@mnsi.net

Mon Apr 17, 2017 9:12 am

User avatar All plugins remain active

by jffrystrn

Sun Apr 02, 2017 11:53 am

User avatar PCIe Firewire card to work with Digi 003 (HELP)

by Le Mec

Thu Mar 30, 2017 3:54 pm

Twitter

ABOUT PRO TOOLS USERS

The Pro Tools Users Group, affectionately known as PTUG, is an online community and forum where Pro Tools users unite to ask questions, share tech tips, and so much more. Established in 2007, PTUG is THE place on the web for all things Pro Tools. Whether it's music or post, hobby or profession, PTUG connects you with other Pro Tools users and provides you with the advice, tips, tricks, and news you need.

Stuck on a Pro Tools technical dilemma? As a registered member, our expert moderators will provide you with answers that you need.

Need a deal on any Avid product? You are entitled to special pricing and 'group buys', too!