Pro Tools forum for topics specifically related to Pro Tools 12 software, including tips, tricks, troubleshooting, and general discussions.

Moderators: pettje, PTUG FaceBot, RA Rayne

 #1736  by Powerpop451
 Fri Feb 03, 2017 7:43 pm
Hey Pro Tools/tech savvy friends, could someone please explain to me why, when I have a blank PT session with one virtual instrument plug-in and nothing else open, I keep getting audio glitches and dropouts and why the CPU usage is maxing out? It's all fine until I hit a 3 or more note chord on the keyboard passing through the VI and the CPU goes off the charts. More importantly, can someone point me to a solution to this issue?

Thanks in advance for any help with this issue.
Mark

Image

Recent Topics

User avatar 003 rack with pro tools 12

by Looneyjason

Thu Mar 23, 2017 3:35 am

User avatar Free Pro Tools Tutorial: "Target Windows"

by EdgarRothermich

Sun Mar 19, 2017 11:24 am

User avatar Tracks for Mastering

by Snowman666

Mon Mar 13, 2017 6:45 pm

User avatar using the same Hard Drive for Mac & PC ..

by jemc

Mon Feb 27, 2017 8:52 pm

User avatar Hardware insert still playing unprocessed signal

by PSMusic

Fri Feb 17, 2017 11:16 am

Twitter

ABOUT PRO TOOLS USERS

The Pro Tools Users Group, affectionately known as PTUG, is an online community and forum where Pro Tools users unite to ask questions, share tech tips, and so much more. Established in 2007, PTUG is THE place on the web for all things Pro Tools. Whether it's music or post, hobby or profession, PTUG connects you with other Pro Tools users and provides you with the advice, tips, tricks, and news you need.

Stuck on a Pro Tools technical dilemma? As a registered member, our expert moderators will provide you with answers that you need.

Need a deal on any Avid product? You are entitled to special pricing and 'group buys', too!